Ιστορική Αναφορά για τον ΟΓΕΕ Λεμεσού (BPW Limassol)

(Όπως ετοιμάστηκε από την Γραμματέα, Ζωή Λουβιέρη)

Η διεθνής Ομοσπονδία BPW International

Ο ΟΓΕΕ Λεμεσού, BPW Limassol, όπως όλα τα ΟΓΓΕ και η Ομοσπονδία ΚΟΓΕΕ της Κύπρου, βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της διεθνούς Ομοσπονδίας BPW International (bpw-international.org) άλλως, International Federation of Business and Professional Women, η οποία ιδρύθηκε το 1930 από την Lena Madesin Philips (Lena Madesin Phillips) στη Γενεύη της Ελβετίας.

Η BPW International αριθμεί σήμερα πέραν των 30,000 μελών εκ των οποίων τα 20,000 ανήκουν στην BPW Europe, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διεθνή δίκτυα επιχειρηματιών και επαγγελματιών γυναικών με θυγατρικές ομοσπονδίες και οργανισμούς σε πάνω από 100 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Στα μέλη της συμπεριλαμβάνονται γυναίκες ηγέτες με επιρροή, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες/στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες και νέες γυναίκες σταδιοδρομίας.

Η BPW έχει συμβουλευτικό καθεστώς με το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ (ECOSOC), συμμετοχικό καθεστώς με το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Λόμπι Γυναικών Ευρώπης (European Women’s Lobby) και συνεργάζεται στενά με την UNIFEM. 

Εκπροσωπείται στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Βιέννη, και Γενεύη, και στα περιφερειακά γραφεία του ΟΗΕ (UNECA, UNECE, UNESCAP, UNESCWA, UNECLAC), και στους UNESCO, UNICEF, ILO, WHO, UNCTAD, UNIDO, FAO, και UN DPI.       

Η BPW άσκησε πιέσεις για τη σύσταση της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (CSW) και υποστήριξε πολλά γυναικεία ζητήματα. Έλαβε Πιστοποιητικό Αγγελιοφόρου Ειρήνης από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Javier Perez de Cuellar το 1987, και το 1997 η εκπρόσωπος της BPW στον ΟΗΕ, Esther Hymer, ονομάστηκε ως μία από τις τρεις γυναίκες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο έργο της Επιτροπής του ΟΗΕ από τον Γενικό Γραμματέα  Κόφι Ανάν.

Τα πρώτα βήματα του BPW στην Λεμεσό

Ο πρώτος οργανισμός BPW στην Κύπρο ιδρύθηκε στην Λεμεσό το 1988 και ονομάστηκε ΚΟΓΕΕ (Κυπριακός ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών) με ιδρύτρια και πρώτη Πρόεδρο την κυρία Κλαίρη Αγγελίδου.

Ουσιαστικά η BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ – Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών)  έκανε τα αρχικά της βήματα στην Λεμεσό, όπου ξεκίνησε σαν μια ιδέα της κυρίας Κλαίρης Αγγελίδου.  Η κυρία Αγγελίδου μετά από μίαν επίσκεψη της στο Σορέντο της Νότιας Ιταλίας, όπου είδε πως δούλευε το BPW, με την επάνοδο της στην Κύπρο κάλεσε στο ξενοδοχείο Κούριο,

16 κυρίες, κυρίως εκπαιδευτικούς στο επάγγελμα, συμπεριλαμβανομένου αριθμού από την γενέτειρα της Αμμόχωστο, όπου τους ανάλυσε την λαμπρή της ιδέα για τη δημιουργία ενός τοπικού BPW. Η κυρία Αγγελίδου διετέλεσε Πρόεδρος του ΚΟΓΕΕ από το 1989 μέχρι το 1991, οπότε εξελέγη βουλευτής.  

Κατά την ίδρυση του ΚΟΓΕΕ η δικτύωση ήταν ανδροκρατούμενη με οργανισμούς όπως τους Ροταριανούς, τους Μασόνους και τους Λάιονς.

 Ο σκοπός και οι στόχοι του οργανισμού ήταν να εξελιχθεί η γυναίκα παίρνοντας τη θέση που της αξίζει σε όλο τα φάσμα της κοινωνίας-πολιτικό, κοινωνικό, επαγγελματικό, η προώθηση των ίσων δικαιωμάτων και της ισομισθίας ανδρών και γυναικών αλλά και η δικτύωση των γυναικών μέσα από έναν υπεράνω κομμάτων οργανισμό.

Κατά τα πρώτα στάδια του ΚΟΓΕΕ μετά την ίδρυση του το, ενδιαφέρον και η αντίδραση του γυναικείου πληθυσμού δεν ήταν ούτε θετική αλλά ούτε και αρνητική, όμως τα πρώτα μέλη εργάστηκαν σε ένα θετικό κλίμα συνεργασίας με μεγάλη προθυμία για δουλειά.

Η πρώτη εκδήλωση του νεοσυσταθέντος ΚΟΓΕΕ έγινε στις 14 Δεκεμβρίου κατά την 40η επέτειο της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού με ομιλήτρια την κυρία Ανδρούλα Βασιλείου και στο πιάνο την κυρία Έλενα Λαμάρη.

Ακολούθως γινόντουσαν σταθερές μηνιαίες συγκεντρώσεις τύπου κοκτέιλ ή συνεστίασης από τις οποίες δεν έλειπε κανένα μέλος, και όπου υπήρχε πάντα ένας ομιλητής . Τα μέλη παρακολουθούσαν καθήμενες γύρω από ένα τραπέζι σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, όπου ακολούθως γινόταν συζήτηση μετά φαγητού. Μετά την αποχώρηση της κυρίας Κλαίρης Αγγελίδιου το 1991, ανέλαβε σαν Πρόεδρος η κυρία Άρτεμης Γιορδαμλή χωρίς την διεξαγωγή εκλογών.

Κατά τα χρόνια που ακολούθησαν αυξήθηκε ο αριθμός των μελών και οι δραστηριότητες του ΚΟΓΕΕ. Ο Οργανισμός ήταν Παγκύπριος και αριθμούσε μέλη από όλη την Κύπρο. Όλες οι συναντήσεις και συνεδρίες γινόντουσαν πάντοτε στη Λεμεσό.

Μήνυμα της κυρίας Κλαίρης Αγγελίδου, ιδρύτριας του πρώτου ΚΟΓΕΕ (Κυπριακός ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών) που ιδρύθηκε το 1988 στη Λεμεσό

Με πολλή συγκίνηση αναπολώ την άνοιξη του 1988, όταν επέστρεψα από το Sorento της Ιταλίας, φέρνοντας μαζί μου το κερί που άναψα στη «Νύχτα των Κεριών», στο Sorento.

Μαζί μου ήρθε και η Maria Rozaria Rolando, εκπρόσωπος της Fidapa Sorento, η οποία έγινε ανάδοχός μας.

Είκοσι αξιόλογες γυναίκες επιχειρηματίες, επαγγελματίες απ’ όλη την Κύπρο, ήταν τα πρώτα μέλη.

Διετέλεσα η πρώτη Πρόεδρος. Ετοιμάσαμε το έμβλημα του ΚΟΓΕΕ «η Αθηνά Εργάνη» και επί της θητείας μου έγιναν δύο σημαντικές εκδηλώσεις.

(1) Τιμητική βραδιά για τις δύο πρώτες γιατρούς της Λεμεσού και Αμμοχώστου: Μαρία Ρούσου και Γαλάτεια Παπαδοπούλου και
(2) Ομιλία από την τότε Πρώτη Κυρία, Ανδρούλα Βασιλείου και μουσική βραδιά με την Έλενα Λαμάρη – Παπαδοπούλου.

Και οι δυο εκδηλώσεις είχαν πολλή επιτυχία.

Χαίρομαι γιατί εκείνος ο πυρήνας απλώθηκε. Έγιναν ΟΓΕΕ και η Ομοσπονδία ΚΟΓΕΕ με αξιόλογες εκδηλώσεις και επιτεύγματα.

Εύχομαι όλα τα τμήματα της Ομοσπονδίας να προχωρούν δημιουργικά με οράματα και ελπίδες για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Κλαίρη Αγγελίδου
Ιδρύτρια και πρώτη Πρόεδρος ΚΟΓΕΕ

Σεπτέμβρης 2013

Η κυρία Κλαίρη Αγγελίδου

Η ίδρυση της Ομοσπονδίας

Περί το 1996 δημιουργήθηκε η ανάγκη δημιουργίας Κυπριακής Ομοσπονδίας BPW. Η Κάθε χώρα σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία BPW International δικαιούται να έχει μόνο μίαν ομοσπονδία και τότε υπήρξε άμεσος κίνδυνος να πάρουν το δικαίωμα της Ομοσπονδίας οι Τουρκοκύπριες.

Για την δημιουργία Ομοσπονδίας έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστόν 4 τοπικά ΟΓΕΕ. Οπόταν υπήρξε επείγουσα  ανάγκη δημιουργίας τοπικών ΟΓΕΕ.

 Έτσι, ενώ προηγουμένως ο ΚΟΓΕΕ αποτελείτο από μέλη από όλες τις πόλεις, η τότε Πρόεδρος, κυρία Άρτεμης Γιορδαμλή του ΚΟΓΕΕ έπρεπε να τα διαχωρίσει σε επαρχίες και να επισπεύσει την όλη διαδικασία της αίτησης μας δημιουργίας Ομοσπονδίας. Έτσι δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα το 1996 τα τοπικά ΟΓΕΕ της Λευκωσίας-Κερύνειας, της Λεμεσού-Πάφου, της Λεμεσού-Λευκωσίας και της Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Η θητεία των συμβουλίων ήταν τότε δύο χρόνια. Αργότερα, το 2005, κατά τη Γενική Συνέλευση στις 20 Απριλίου 2005, η θητεία των συμβουλίων μετατράπηκε σε τρία χρόνια για να μπορεί να γίνεται περισσότερη δουλειά.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΚΟΓΕΕ (ΚΟΓΕΕ – Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών) και αναγνωρίστηκε σαν πλήρως μέρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας τον Ιούλιο του 1996.

Τα αρχικά ΚΟΓΕΕ του αρχικού ονόματος παρέμειναν τα ίδια αλλά η λέξη «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ» αντικαταστάθηκε με την λέξη «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ». Πρώτη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν η κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου. Έδρα της ΚΟΓΕΕ παρέμεινε η Λεμεσός μέχρι το 2012 και όλες οι συνεδρίες γινόντουσαν στη Λεμεσό.

 Σε αυτές λάμβαναν μέρος το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΓΕΕ και τα τοπικά συμβούλια. Τα μέλη έρχονταν από όλες τις πόλεις στη Λεμεσό και καθόντουσαν όλες μαζί ή μια αξιωματούχος σε κάθε τραπέζι. Το 2012 στη Γενική Συνέλευση του ΟΓΕΕ Λεμεσού που πραγματοποιήθηκε στις 20/01/2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό, με μερική τροποποίηση του Καταστατικού, έδρα της Ομοσπονδίας ορίστηκε πλέον η Λευκωσία αντί της Λεμεσού.

Με την δημιουργία της Ομοσπονδίας, τα μέλη του αρχικού ΚΟΓΕΕ διασκορπίστηκαν στις διάφορες επαρχίες, και ενώ στις άλλες πόλεις ξεκινούσε κάτι καινούργιο και διαφορετικό που προσέλκυε ενδιαφέρον, στην Λεμεσό διαλυόταν ένας θεσμός, με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν πολλά από τα παλιά μέλη γιατί δεν έβρισκαν πια το παλιό γνώριμο περιβάλλον και τα φιλικά πρόσωπα με τα οποία είχαν δεσμούς φιλίας, ενώ τα νέα μέλη δυσκολεύονταν να δεθούν μεταξύ τους και με τα μέλη που παρέμειναν γιατί δεν έβρισκαν το παλιό σταθερό περιβάλλον. Στις 28 Ιανουάριου 2004 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, Ο ΟΓΕΕ Λεμεσού–Πάφου μετονομάστηκε σε ΟΓΕΕ Λεμεσού. Αν και η αρχή ήταν δύσκολη για τον ΟΓΕΕ Λεμεσού, με την πάροδο του χρόνου, με ανανεωμένες ιδέες και δραστηριότητες κατάφερε να αναδειχθεί σε ένα σεβαστό και αναγνωρίσιμο οργανισμό, πιστό στους τοπικούς και διεθνής στόχους του BPW.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΟΓΕΕ Λεμεσού-Πάφου και του ΟΓΕΕ Λεμεσού:

1996-1998:

 Πρόεδρος: Κικούλα Κότσαπα

 Αντιπρόεδρος: Χρυσταλλένη Σώζου

 Αντιπρόεδρος: Νίκη Λοϊζίδου

 Γραμματέας: Άννα Γεωργιάδου

 Ταμίας: Μαρίνα Θεοδωρίδου

 Μέλος: Ρίτσα Παπαλεοντίου

 Μέλος: Κλαίρη Μιτέλλα 

 Μέλος: Ιωάννα Χειλημίντρη

 Μέλος: Ντόρα Τσιολή Αρτέμη

 Επιλαχούσα: Άννα Γεωργιάδου

Προστίθεται σαν Μέλος η κυρία Νίτσα Παπαχριστοδούλου (περί το τέλος του 1996). Παραιτείται η κυρία Ρίτσα Παπαλεοντίου από Μέλος (07/05/97)

1998-2000:

Πρόεδρος: Κικούλα Κότσαπα

Αντιπρόεδρος: Μαρίνα Θεοδωρίδου

Αντιπρόεδρος: Άννα Γεωργιάδου

Γραμματέας: Πέπη Ορφανίδου

Ταμίας: Θεμούλλα Βελισσαρίδου

Μέλος: Μαίρη Λάμπρου

Μέλος: Λίνα Νεάρχου Έλληνα

Μέλος: Ιωάννα Χειλημίντρη

Μέλος: Ντόρα  Αρτέμη Τσιολή

Επιλαχούσες: Κλαίλια Παντελή Πατσαλή ,  Κρίστια Ροδοσθένους

Εκδηλώσεις/Δράσεις:

  1. Διπλή εκδήλωση ανάμματος κεριών και διδυμοποίηση με το club Gallaway Ιρλανδίας. Παρευρέθηκαν και δύο φιλοξενούμενες Βορειοηπειρώτισσες.
  2. Ναυτιλία, ξενοδοχείο Αλάσσια, 31/03/1999, Ομιλήτριες: Έφτη Ψυλλάκη – δικηγόρος, Η Νομική Άποψη της Ναυτιλίας και Πέπη Ορφανίδου – Ναυπηγός, Η γυναίκα Ναυπηγός

2000-2002:

Πρόεδρος: Μαρίνα Θεοδωρίδου

Αντιπρόεδρος: Λίνα Νεάρχου Έλληνα

Αντιπρόεδρος: Κρίστια Ροδοσθένους

Γραμματέας: Πέπη Ορφανίδου

Ταμίας: Κλαίλια Παντελή Πάτσάλη

Μέλος: Θεμούλλα Βελισσαρίδου

Μέλος: Ντίνα Κωνσταντινίδου

Μέλος: Ρεβέκκα Αχιλλέως

Μέλος: Άννα Βούργου

Επιλαχούσες: Νίκη Μαραγκού

                       Άντια Ιωαννίδου

Εκδηλώσεις:  

  1. Πορεία Χρηματιστηρίου και Μέτρα Σταθεροποίησης, Ξενοδοχείο Αλάσια, Λεμεσός, μετά δείπνου, 25/10/2000. Ομιλητές: Κάτια Κωνσταντινίδη – Χρηματίστρια (Σεβέρης και Αθηαινίτης) και Δημήτρης Ζισσιμίδης  -Χρηματιστής (Λαϊκή επενδυτική – μέλος του Ομίλου Λαϊκής)

2002-2005:

Πρόεδρος: Κρίστια Ροδοσθένους

Αντιπρόεδρος: Πέπη Ορφανίδου

Αντιπρόεδρος: Ντίνα Κωνσταντινίδου

Γραμματέας: Γεωργία Γιαννακού Τζωνή

Ταμίας: Αίγλη Σιακούτα

Μέλος:  Άντια Ιωαννίδου

Μέλος: Λίνα Νεάρχου

Μέλος: Ρεβέκκα Αχιλλέως

Μέλος: Άννα Βούργου

Εκδηλώσεις/Δράσεις:

  1. Δείπνο με Ομιλία για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ξενοδοχείο Holiday Inn, 09/04/2003
  2. Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Κυπριακών Επιχειρήσεων από Ευρωπαϊκά και Κρατικά Προγράμματα, Δείπνο (Gala Dinner) με Ομιλητή: Δρ. Αλέξανδρο  Μιχαηλίδη, Ξενοδοχείο ΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΘΕΟΝ, 17/11/2004
  3. Η Ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και η Επίδραση της στο Πολιτικό μας Ζήτημα , Δείπνο με Ομιλητή: Ανδρέα Χρίστου – Υπουργό Εσσωτερικών, Ξενοδοχείο ΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΘΕΟΝ, 15/03/2004

2005-2008:  

Πρόεδρος: Άντια Ιωαννίδου

Αντιπρόεδρος: Πέπη Ορφανίδου

Αντιπρόεδρος: Δώρα Ονουφρίου

Γραμματέας: Ντίνα Κωνσταντίνου

Ταμίας: Αίγλη Σιακούτα

Μέλος: Έλενα Βαρνάβα Βορκά

Μέλος: Μαίρη Πρωτοπαπά

Εκδηλώσεις/Δράσεις:

  1. Προοπτικές Απασχόλησης Καινούργια Επαγγέλματα Επιχειρηματικότητα, Αίθουσα Εκδηλώσεων Τραπέζης Κύπρου, 04/02/06. Ομιλητές: Γιάννης Κοντός – Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, Στέλιος Μυτίδης – Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Μάριος Τραπεζάρης – Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Λύδα Μαρδαπίττα – Τράπεζα Ανάπτυξης
  2. Οι υποψήφιες Βουλευτίνες μιλούν για: Νεανική Επιχειρηματικότητα και Τρόποι Ενημέρωσης των Νέων και Εκμετάλλευση Κινήτρων που τους παρέχονται. Γυναικεία επιχειρηματικότητα: αύξηση της παραγωγικότητας του Γυναικείου Εργατικού Δυναμικού και Ανεπαρκής Εξυπηρέτηση της Κρατικής Μηχανής προς τον Επιχειρηματικό Κόσμο, Πολιτιστικό Κέντρο Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, 10/05/2006
  3. Ημερίδα με θέμα: Κίνητρα και Προοπτικές Ενασχόλησης/ εργοδότησης, Αίθουσα Εκδηλώσεων Τραπέζης Κύπρου στη Λεμεσό, 05/09/2006. Ομιλητές: Μιχαλάκης Σαρρής – Υπουργός Οικονομικών,Ντίνο Καθητζσιώτη – Ανώτερο Λειτουργό Κέντρου Παραγωγικότητας, Μάνθο Μαυρομάτη -Πρόεδρο Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου, Άντρο Πίττα – Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργ. Και Βιομηχ. (ΟΕΒ)
  4. Η Σύνχρονη Στρατηγική για να καταστεί η Κύπρος Περιφερειακός επενδυτικός και Επιχειρηματικός Κόμβος, Eliaw Beach Hotel στη Λεμεσό, 11/05/2007. Ομιλητές: Ιωάννη Κασουλίδη – Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ, Σταύρο Ευαγόρου – Βουλευτή ΑΚΕΛ
  5. Τελετή Ανάμματος των Κεριών, 07/05/08

2008-2012:

Πρόεδρος: Άντια Ιωαννίδου

Αντιπρόεδρος: Πέπη Ορφανίδου

Αντιπρόεδρος: Δώρα Ονουφρίου

Γραμματέας: Ντίνα Κωνσταντίνου

Ταμίας: Αίγλη Σιακούτα

Μέλος: Έλενα Βαρνάβα

Μέλος: Μαρίνα Θεοδωρίδου

Μέλος: Κατερίνα Λούη Νικήτα

Μέλος: Μάρω Χρυσάνθου

Μέλος: Μαρία Μιχαήλ

Επιλαχούσες: Χρυσταλλένη Σώζου

                       Νίκη Λοϊζίδου

Εκδηλώσεις/Δράση:

  1. Εκστρατεία επαναφοράς του ονόματος του Αθηναιδείου
  2. Χάρτης της Παλιάς Πόλης της Λεμεσού
  3. Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής, 14/01/2010. Ομιλητής: Θεοπέμπτου
  4. Προώθηση και Στήριξη της Γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, 16/02/2011
  5. Κτίζω με Αυτοπεποίθηση την εικόνα μου, 11/04/2011
  6. Βράβευση Αυτοδημιούργητης (χωρίς μορφωτικά εφόδια) γυναίκας επιχειρηματία 2010, 07/06/2011
  7. Προοπτική Ανάπτυξης της Γυναικείας και Νεανικής εΠιχειρηματικότητας στην Κύπρο
  8. Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, 07/12/2011
  9. Εργοδότες, Υποστήριξη Παραγωγικότητα, 17/01/2012
  10.  Γενική Συνέλευση, Κόψιμο Βασιλόπιττας και ξενάγηση στην έκθεση των έργων Edgar Degas, 20/01/2012
  11. Καρκίνος του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας
  12. Νέες Τεχνολογίες σην Ακτινοογκολογία και Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας, 22/04/2012
  13. Τελετή Κεριών 04/05/2012
  14. Ευρωπαικό Συνέδριο στις Βρυξέλλες με θέμα το Equal Pay,11/05/2012

2012-2015:

Πρόεδρος: Πέπη Ορφανίδου

Αντιπρόεδρος Α΄ : Νίκη Λοιζίδου Σαββίδου

ΑντιπρόεδροςΒ΄ : Μαρία Μιχαήλ

Γραμματέας: Νάντια Θεμιστοκλέους

Ταμίας: Μαρίνα Θεοδωρίδου

Μέλος: Μάρω Χρυσάνθου

Μέλος: Ντίνα Κωνσταντίνου

Επιλαχούσα: Τώνια Θεοδώρου

Η Νάντια Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της θητείας αποχώρησε και  αντικαταστάθηκε από την Θεανώ Φράγκου.

2015-2019

Πρόεδρος: Πέπη Ορφανίδου

Αντιπρόεδρος: Μάρω Χρυσάνθου

Αντιπρόεδρος: Φανή Αντωνιάδου

Γραμματέας: Μαρία Ρούσου Καραπατάκη

Ταμίας: Θεανώ Φράγκου

Μέλος: Μαρίνα Κουβά

Μέλος: Σοφία Χαραλάμπους Φιλιππίδη

2019-2022:

Πρόεδρος: Φανή Αντωνιάδου

Αντιπρόεδρος : Σοφία Χαραλάμπους Φιλιππίδου

Αντιπρόεδρος : Θεανώ Φράγκου

Γραμματέας: Ζωή Λουβιέρη Μπηκς

Ταμίας: Μαρία Παραδεισιώτη

Μέλος: Ευγενία Παπαδοπούλου

Κατόπιν της αποχώρησης των Θεανώ Φράγκου, Ευγενίας Παπαδοπούλου και Μαρίας Παραδεισιώτη, το συμβούλιο διαμορφώθηκε ως ακολούθως κατά τον Σεπτέμβριο του 2019 για το υπόλοιπο της θητείας του:

Πρόεδρος: Φανή Αντωνιάδου

Αντιπρόεδρος : Σοφία Χαραλάμπους Φιλιππίδου

Αντιπρόεδρος : Αίγλη Σιακούτα

Γραμματέας: Ζωή Λουβιέρη Μπηκς

Ταμίας: Παυλίνα Μελινιώτη Κυπριανού

Μέλος: Άνναμπελ Δρουσιώτη

Μέλος: Άντρη Μπόγια

 2022-παρόν:

Πρόεδρος: Φανή Αντωνιάδου

Αντιπρόεδρος Α΄: Σοφία Χαραλάμπους Φιλιππίδου

Αντιπρόεδρος  Β΄: Αίγλη Σιακούτα Αβρααμίδου

Γραμματέας: Ζωή Λουβιέρη Μπηκς

Ταμίας: Άνναμπελ Δρουσιώτη

Μέλος: Μαρία Μιχαήλ

Μέλος: Άντρη Μπόγια